Blog - strokovnjak svetuje
Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Predstavitev

Aja Vesna GinovskaSem diplomirana slikarka, ilustratorka, likovna ustvarjalka, predavateljica barvnih študij, soavtorica prve slovenske erotične pobarvanke za odrasle reAdult reColoring reBook, samooklicana strokovnjakinja za barvanje in še marsikaj.

ČASOVNICA

SPREMLJAJ NAS

Predstavitev Stabilo bloga

15. marec 2017

Sem diplomirana slikarka, ilustratorka, likovna ustvarjalka, predavateljica barvnih študij, soavtorica prve slovenske erotične pobarvanke za odrasle reAdult reColoring reBook, samooklicana strokovnjakinja za barvanje in še marsikaj. Zamislila sem si svoj sanjski poklic. Ker sem najraje v družbi papirja in risarskih pripomočkov, sem od zdaj naprej tudi preizkuševalka in ocenjevalka ročnih risarskih orodij. Predstavljam vam blog, ki ga bom ustvarjala v sodelovanju s Stabilo Slovenija. V seriji blogov bom pisno in v fotozgodbi predstavljala STABILO proizvode, tiste osnovne, ki jih vsi poznamo in tiste, ki nagovarjajo bolj zahtevne ustvarjalce. Trend pobarvank za odrasle je zadnja leta zašel tudi k nam in vse več nas barva. Pravijo, da so pobarvanke odlično sredstvo za sproščanje, popeljejo nas lahko v meditativno stanje. Dodajam, da je lahko barvanje tudi izživljanje in kreativno izražanje. V objavah vam bom predstavljala različne tehnike, kako predloga za barvanje lahko postane vaše lastno likovno delo, ki ga lahko ponosno uokvirite in obesite na steno.

Menim, da z nekaj znanja o barvah in odnosih med njimi, vsak lahko ustvari likovno korektno delo. Dobre rezultate lahko dosežemo, če si predhodno zamislimo barvno lestvico, ki jo bomo uporabili pri barvanju in se je držimo. Pisala bom o monokromnem načinu barvanja, barvamo lahko naprimer le z barvami iz toplega barvnega spektra, od rumene, oranžne, preko rdeče do vijoličnih tonov. Te barve na nas delujejo poživljajoče. Lahko pa se držimo hladnega spektra (modre in zelene barve) in dosežemo mirno in sproščeno vzdušje. Spoznali bomo tudi barvne kontraste in s tem v likovna dela vnesli različna razpoloženja. Ob vsem tem bom predstavljala različne risarske tehnike z barvicami in flomastri iz široke STABILO ponudbe. Vesela bom vaših komentarjev, vprašanj in odzivov.

O tem in še veliko več v STABILO BLOGU. Prisrčno vabljeni!

Aja Vesna Ginovska