Blog - strokovnjak svetuje
Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Predstavitev

Aja Vesna GinovskaSem diplomirana slikarka, ilustratorka, likovna ustvarjalka, predavateljica barvnih študij, soavtorica prve slovenske erotične pobarvanke za odrasle reAdult reColoring reBook, samooklicana strokovnjakinja za barvanje in še marsikaj.

ČASOVNICA

SPREMLJAJ NAS

ZELENKE

27. junij 2017

Tako krasni poletni dnevi so, da celo mene, ki sem v glavnem najraje doma z mojimi barvicami, pestrost vremena zvabi v eksterier. Spet uvajam premično lokacijo in s seboj na izlete v zunanji svet nosim pobarvanko za odrasle ReAdult reColoring reBook. Ilustracija, ki sem jo tokrat izbrala za testiranje Stabilo barvic, je risba imenovana “Tri gracije, tri obdobja ženske”. Tri punčke v pokrajini z mušnico sem najprej predelala, jih oblekla v poletna oblačila, da objave na Facebooku ne bodo spet zavračali kot neprimerno vsebino. Ta teden so me spremljale bio-eko-natur, okolju prijazne barvice STABILO green colors (set 24). Imajo FSC certifikat, ki pomeni, da so surovine (les) za proizvod pridobljene iz gozdov, ki so oskrbovani tako, da je to prijazno do dreves, okolja, etc. Tako nekako si to laično razlagam in se bom ob kakšni drugi priložnosti bolje podučila o tem. Na trenutni lokaciji namreč nimam wi-fi povezave.



Za podlago sem nalašč uporabila pobarvanko natisnjeno na navaden pisarniški papir (80 gsm), na nek testni print, ki je ostal od priprav za tiskanje. Zdaj že dobro poznam Stabilo barvice in tudi pri “zelenkah” nisem pričakovala odstopanja od kvalitete. Zanimalo me je, kaj lahko z njimi naredim na najbolj brezveznem papirju.





Edini problem sem imela s prenašanjem lista iz sonca v senco, ker se papir tako majhne gramature hitro zmečka. Barvice STABILO GREEN colors pa me seveda niso razočarale. Dovolj so mehke, da tudi na tanjšem, običajnem papirju naredijo močno obarvano sled.


Barvna kombinacija rdeče-zeleno je komplementarna tema tokratnega risarskega zapisa. Ta barvni par sodi v to zgodbo, ker je simbolno najbolj primaren izmed kontrastnih barvnih parov in je tudi edini komplementarni par, ki je uravnotežen v barvni svetlosti.



Stabilove “Zelenke” sem že opazila v nekaterih knjigarnah na policah, kjer so tudi pobarvanke za odrasle. Tale set 24. barvic pa je prava izbira za v počitniško prtljago.