Blog - strokovnjak svetuje
Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Predstavitev

Aja Vesna GinovskaSem diplomirana slikarka, ilustratorka, likovna ustvarjalka, predavateljica barvnih študij, soavtorica prve slovenske erotične pobarvanke za odrasle reAdult reColoring reBook, samooklicana strokovnjakinja za barvanje in še marsikaj.

ČASOVNICA

SPREMLJAJ NAS

DEBELUŠKA : SUHICA

25. julij 2017

V enem izmed prejšnjih zapisov sem se iskreno navduševala nad barvicami STABILO Trio thick. Od takrat, ko sem jih prvič preizskusila jih priporočam vsem, ki me sprašujete, katere barvice kupiti otrokom, da bi uživali v risanju. Če prav zdaj izbirate šolske potrebščine za vaše šolarje, poiščite debele barvice STABILO Trio thick (Te so za malčke na voljo še v kratki obliki STABILO Trio thick short.) ter njihovo vitko različico STABILO Trio, ki sem jih testirala za ta blog.

Zanimalo me je, če so tanke Trio barvice enake kvalitete kot ta debele. Tudi “suhice” so na videz in otip prijetno oblikovane. Zaradi njihovga ergonomskega trikotnega profila tudi večurno ustvarjanje z njimi ne povzroči otrplosti in bolečin v prstih.


Ko sem primerjala odtenek debele barvice z enakim odtenkom tanke Trio barvice sem opazila razliko. Tanke Trio imajo za spoznanje drugačno sestavo pigmenta. (Za nas natančneže je to očitno.) Na primer, črna “debeluška” je bolj črna od ta črne “suhice”. Verjetno je tako zaradi strukture barvne mine, ki mora biti prilagojena tanki barvici, (ki je standardnega premera 2.5 mm), da ta obdrži ostale Stabilo kvalitete. Trio se lepo šilijo in mina se ne lomi, niti med risanjem ali barvanjem, niti, ko kljub “nekotaleči” obliki pristanejo na tleh. Čeprav so nestandardne oblike, lahko za šiljenje uporabimo najbolj običajen šilček.





Sama sem Stabilo kvaliteto že dobro spoznala, zato mi je vseeno v kakšni embalaži so, verjamem pa, da dizajn škatle z otroškimi ilustracijami lahko odvrne profesionalce. Jaz imam barvice kar v lončkih, da so vedno na dosegu roke, pa malo tudi zaradi tega, ker mi je dizajn Stabilo barvnih svinčnikov bolj všeč kot njihova embalaža.

Trio thick so na voljo v 24. barvnih odtenkih, Trio pa v 18. Ta barvna paleta je idealna za začetnike. Profesionalni ilustratorji pa bi se navdušili, če bi STABILO bistveno razširil barvno paleto. Bolj se igramo z barvicami, bolj izkušeno postaja oko za barvne nianse. Jaz bi si želela še več rdečih, zelenih, modrih in sivih barvic. Super bi bilo, če bi tudi pri barvicah uvedli pastelne odtenke, kot so to naredili pri flomastrih.


To testno ilustracijo sem si zamislila kot hladno monokromno sliko z rdečim kontrastnim poudarkom. Uporabila sem vse modre, črno in sivo iz palete STABILO Trio in Trio thick. Da sem dobila še več modrin in sivin sem barvice z nežnimi potezami mešala med seboj ter za svetljenje uporabljala tanko in debelo belo.



Vse variante barvic StabiloTrio, debele kratke, debele dolge in vitke dolge so enkratne za osnovno ustvarjanje z barvnimi svinčniki in dopolnitev v zbirki risarskih pripomočkov za strokovnjake.