Blog - strokovnjak svetuje
Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Predstavitev

Aja Vesna GinovskaSem diplomirana slikarka, ilustratorka, likovna ustvarjalka, predavateljica barvnih študij, soavtorica prve slovenske erotične pobarvanke za odrasle reAdult reColoring reBook, samooklicana strokovnjakinja za barvanje in še marsikaj.

ČASOVNICA

SPREMLJAJ NAS

Narišimo si svojo pobarvanko

15. marec 2017
Dejstvo je, da že več generacij pozna oranžne STABILO POINT in barvaste STABILO PEN flomastre. Mene nekateri od mojih spremljajo  že iz srednje šole. Vedno sem jih kupovala posamezno in še zdaj ne odidem iz papirnice, ne da bi kupila še enega. Tako, kot marsikdo doda še čokoladico, ki je nastavljena pri blagajni.

Začnimo torej raziskovanje Stabilovih risal z najbolj znanimi STABILO flomastri. Dizajn STABILO POINT flomastrov je že desetletja klasika v Evropi in na prvem mestu uporabe flomastrov, tako pri učencih, študentih kot profesionalcih. Trenutno so na voljo v 47.različnih barvah. Linija, ki jo rišemo je enakomerna (0.4mm) in konica je zavarovana proti lomljenju z metalnim nastavkom. Dolžina konice STABILO POINT 88 risal omogoča tudi uporabo različnih ravnil in šablon. STABILO POINTi in PENi se med ustvarjanjem ne bodo posušili, tudi če nekaj časa ne bodo zaščiteni s pokrovčki. Črn STABILO POINT s konico 0.4 mm je idealen, da z njim narišemo motiv, ki ga bomo barvali. Narisala sem morsko deklico in se znotraj izbranega motiva poigrala z vzorci, ki sem jih kasneje pobarvala z STABILO POINT 88 in STABILO PEN flomastri.

Ko narišem obris figure s črnim (Stabilo Point 88), se igram z risanjem rastra, detajlov, ki dodajo igrivost ilustraciji. Do tega momenta sem uporabljala samo črni STABILO POINT 88/46.

Ko je črtna risba ilustracije končana jo začnem barvati. Svoje risbe navadno skeniram predno jih pobarvam, tako imam ilustracijo shranjeno, če jo bom kdaj želela pobarvati drugače. Telo morske deklice sem pobarvala s hladnimi toni, izbrala sem zelene, modre in turkizne barve. Najbolj fine detajle barvam s Stabilo pointi, za  ostalo pa Stabilo pen flomastre. Slednje, ki so mehkejši, uporabljam tudi za mešanje odtenkov. Za to imam sama najraje že malce izrabljene Stabilove pene.

Za barvo las sem izbrala tople odtenke, oranžne in rdeče, najprej sem pobarvala vsak drugi prostorček, da sem lahko kasneje dodala svetlejšo barvo v medprostore. S tem sem želela poudariti vibriranje kodrov. Včasih sem se izogibala uporabi neonskih barv, zdaj pa jih redno vkjučujem v ustvarjanje. Za poudarke svetlobe v kodrih morske deklice sem uporabila STABILO POINT neonsko rdečo in neonsko oranžno (88/040 in 88/054). Kaj več o tem kako lahko neonske barve uporabljamo še kako drugače kot le za poudarjanje teksta, pa bom pokazala v enem od naslednjih prispevkov.

Vam je všeč morska deklica? Imate tudi vi v predalu te legendarne flomastre? Jaz bom to risbo  pobarvala še drugače. Bom pokazala rezultat.