Blog - strokovnjak svetuje
Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Predstavitev

Aja Vesna GinovskaSem diplomirana slikarka, ilustratorka, likovna ustvarjalka, predavateljica barvnih študij, soavtorica prve slovenske erotične pobarvanke za odrasle reAdult reColoring reBook, samooklicana strokovnjakinja za barvanje in še marsikaj.

ČASOVNICA

SPREMLJAJ NAS

NEŽNO, SIJOČE, INTENZIVNO...

3. april 2017
Pa poglejmo, kakšne so barvice STABILO Trio thick. Glede na to, da to poročilo pišem po tem, ko sem jih uporabljala, se trudim vzdržati pretiranega navdušenja, da lahko podam nepristransko mnenje.


Proizvajalec barvice STABILO Trio thick namenja otrokom, tistim malčkom, ki barvic niti ne izbirajo sami, brez dvoma pa imajo vse karakteristike, da lahko postanejo prve in najljubše barvice vsakega otroka. Za tiste najmanjše rokice so jih naredili v krajši izvedbi, za mulce pa v normalni dolžini barvnih svinčnikov. STABILO Trio thick so debelejši leseni barvni svinčniki (premer mine je 4.2mm, mina običajne barvice pa je navadno 2.5mm), oblikovani so ergonomsko v trikotno obliko.
Naj omenim, da v dneh, ko  rišem in barvam izključno s Trio thick barvicami v sredincu desne roke ne čutim nobene bolečine, ki se  ponavadi pojavi kadar več ur dnevno uporabljam različna pisala in risala. Pigment v teh Stabilovih barvnih svinčnikih je nasičen in ne zahteva močnega pritiska, da ustvarimo močno in sijočo barvno sled na papirju. Zaradi debelejše mine so STABILO Trio thick idealne za barvanje večjih površin in za ustvarjanje na večjih formatih. Barvice pa lahko z njim namenjenim šilčkom ošilimo tudi v ostro konico, ki je primerna za detajle in manjše formate. Na tem mestu se sicer ne bom spuščala v kemično sestavo barvic Trio thick, so pa materiali (s tem imam v mislih tako les, kot pigment in veziva ter polnila zanj) očitno premišjeno izbrani, saj barvice lahko padajo po tleh, pa se mine ne bodo lomile. In tega nisem prepisala iz kakšnega kataloga, ampak sem preizkusila sama. Že res, da se te barvice zaradi trikotnega dizajna naj ne bi neprestano kotalile z mize, ampak pri meni vseeno redno pristanejo na tleh, ko se z njimi igrata moji mladi mački. Pa vendar jim očitno to nič ne škodi, niti barvicam niti mucamJ.

Na fotografijah lahko vidite, po korakih, kako sem ustvarjala s Trio thick. Narisala sem stiliziran obraz, lase sem oblikovala z abstraktnim vzorcem in v nasprotje temu obraz precej realistično zasenčila. Za barvo obraza sem uporabila le kožni odtenek (Trio 203/355) in roza (Trio 203/350), volumen sem ustvarila  z različno močnimi pritiski barvice na papir in mešanjem teh dveh oddtenkov. STABILO Trio thick so odlična izbira tudi za ilustratorje. Odlično bi bilo, če bi obstajalo več kot le 24 barv. Od zdaj naprej grejo Trio thick z mano na vsako potovanje, tudi na plažo jih bom vzela in jih z lahkoto posodila mulcem brez strahu, da jih polomijo.